2% pentru continuare Ghidului pozneț de cultură

c4-1_22% sunt banii care sunt ai tăi, dar pe care nu-i poți folosi decât dacă hotărăști să-i direcționezi până pe 25 mai spre o fundație/un ONG în care crezi. Și care face lucruri pe care ți-ar plăcea să le faci și tu. Sau care ai vrea să ți se întâmple. Nouă ne place să visăm. Dacă ne cunoști, știi deja acest lucru. Și atunci știi și câteva dintre visele noastre care s-au transformat în proiecte, cele mai multe de promovare a patrimoniului cultural- Bătături. Urme lăsate de meșteșuguri, Pro Șura. Construcții vechi pentru timpuri noi, Meserii ascunse în culise de spectacol, Apa trece, poveștile lcului rămân, Ghidul pozneț de cultură. Sau ne știi de la vreun atelier creativ pe care l-am ținut într-o școală, sau ne-ai văzut la vreun eveniment cultural/ de arhitectură urbană – Street Delivery, Rural Fest, Fân Fest, Ocupăm Dâmbovița.

Ghidul pozneț de cultură, revista de cultură pentru copii (cu vârsta între 7-12 ani – doar recomandată, fiindcă s-a dovedit că e citită și de mai mici, și de mai mari) s-a născut dintr-o nevoie și o dorință de altceva pe piața editorială pentru copii. O revistă lunară, cu subiecte diverse – de la la patrimoniu și subiecte legate de istoria locului și a oamenilor, până la cele mai spectaculoase și noi proiecte de arhitectură, recomandări de filme, de cărți, spectacole de teatru pentru copii, de la legende și basme până la benzi desenate și literatură contemporană, de la jocuri, ateliere creative până la recomandări din partea micilor cititori. Toate abordate într-un mod prietenos,  jucăuș pe alocuri, dar cu multă substanță.

Și aici am ajuns la punctul în care tu ai putea să ne ajuți să continuăm continuarea și creșterea revistei. Fiindcă finanțarea nerambursabilă pe care am obținut-o din partea Administrației Fondului Cultural Național ne-a permis editarea a 5 numere, pe care le-am distribuit gratuit în multe orașe din țară – București, Brașov, Sibiu, Cluj, Oradea, Galați, Timișoara, Constanța, Iași, Pitești, Craiova, Râmnicu Vâlcea. Anul acesta ne-am propus să mărim tirajul lunar de la 1000 la 3000 de exemplare, dar acest lucru implică multe costuri de distribuție, tipar, remunerație a colaboratorilor. Apreciem orice sprijin, cât de mic, cum ar direcționarea a 2% din impozitul pe venit.

CUM DIRECȚIONEZI 2% CĂTRE ASOCIAȚIA CÂTE-N LUNĂ ȘI-N MANSARDĂ?

Îți punem la dispoziţie formularele D200_2015_lunadinmansarda și D230_2015_lunadinmansarda precompletate de noi, tu trebuie doar să completezi cu datele tale una dintre declarații, în funcție de veniturile realizate.

Depunerile se fac până pe 25 mai 2016!

Când/unde depui formularul?

–  îl poţi depune personal sau trimite prin poştă la filiala Administraţiei Financiare de care aparţii (vezi adresele ANAF aici).
– ni-l poţi trimite nouă şi ne ocupăm noi. Adresa noastră: Str. Unității, nr. 91, Bl. B7, Sc.1, Ap.13, Et. 2. sector 3, București.
poți trimite formularul completat online, dacă ți-ai făcut cont în Spațiul Privat Virtual de pe anaf.ro.

Îți mulțumim!

Echipa lunaticelor din mansardă

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s